Kromme watergang - © Pieter D'Hoop-90

Activiteiten

  • 24 november Blues Lunch!

The Juke Joints in de Kromme Watergang. 3x beste Bluesband van Nederland. Blues en powerfood en drinks aanvang 12 uur. €250,- pp. Max 45 pers.

Hard en ziel

patrons cuisiniers

Les Patrons Cuisiniers is een culinair samenwerkingsverband en daarnaast een vriendenclub waarbinnen de leden streven naar vakmanschap, culinaire creativiteit en constante kwaliteit. Het lidmaatschap is derhalve geen sinecure. Slechts na zich, naar de mening van Les Patrons Cuisiniers, vakinhoudelijk bewezen te hebben, is het mogelijk tot deze uiterst exclusieve culinaire topclub toe te treden.

Website: http://www.lespatronscuisiniers.nl/

ROOKWORTEL

De ontwikkeling staat niet stil en we worden met z’n allen er steeds meer bewust van, dat als we zo verder gaan met onze huidige voedingsgewoontes, we op lopen tegen een steeds groter wordend afvalprobleem waardoor het milieu onder zware druk komt te staan.

We proberen ook hier in de keuken ons eigen steentje bij te dragen aan een betere wereld en zijn ons ook bewust dat we dan op zoek moeten naar alternatieven. We hoeven het niet altijd ver te zoeken, soms is het zo simpel en ligt het voor het oprapen naast de deur. De eenvoud van onze ‘rookwortel’ is daar een mooi voorbeeld van. 

We waren op zoek naar een mooie vleesvervanger met een umami smaak, vlezige structuur en goeie bite. En dan kom je al gauw uit op tofu, tempé of seitan. Wat we eigenlijk niet echt heel erg lekker vonden. En wat toch wel erg bewerkelijk was om te maken.

Dus dachten we gaan gewoon op zoek naar een groente die we zodanig kunnen omtoveren, dat het  net lijkt of we vlees zitten te eten. Na vele testen met uien, kolen, knollen ed. kwamen we op een gegeven moment uit op winterwortelen. Deze bleken, vanwege hun vezelrijke structuur, de ideale groente om na de bereiding toch een mooie vlezige  structuur over te houden. Maar ook biet en knolselder bleven goed staan.

Het proces zelf is zeer eenvoudig en kent geen vervuilende elementen, alles wordt opnieuw gebruikt en gerecycled.  Alles gebeurt volledig milieubewust en duurzaam.

We gaan met z’n allen steeds bewuster eten. Proberen vet te beperken, eten minder vlees en vis maar wel meer groenten. Dus is het eten van onze rookwortel een ideale manier om eens per week te combineren met oa. aardappelen, bonen, zee-groenten, salades, broodjes, rijst, linzen, stamppotten, pasta’s……..

Maar ook als gezonde snack, zo serveren we al jaren op festivals en dergelijke ons broodje rookwortel klaar gemaakt zoals een hot dog. Of rookwortel speciaal net als een frikandel speciaal.
of ’s avond op de bank met een dipsaus.

De rookwortels zijn, doordat ze al een volledige bereiding gehad hebben gemakkelijk op te warmen door ze even aan te bakken in wat olie of boter, in de frituur, op de BBQ of in de oven.

Grote voordelen; wortelen zijn milieuvriendelijk, het hele jaar door verkrijgbaar, gemakkelijk te bewaren in de diepvries, gezond vanwege de vitamines en vezels, passen feilloos in menig dieet, zijn veganistisch, plantaardig, gemakkelijk te combineren, smaakvol en natuurlijk gezond.

Lees meer

Sea kNives

Wie kent ze niet, de aardappelschilmesjes met het bekende molentje.
Weer zo’n droom, die uitkwam. Want, dacht ik, als ik ooit m’n eigen vismessen zou mogen ontwerpen, is er eigenlijk maar één firma waarmee ik dat heel graag zou willen doen: die oerdegelijke Duitse firma Robert Herder in Solingen. Alles wordt nog steeds met de hand gemaakt. 150 jaar ervaring; ieder mes ondergaat zo’n 75 handelingen voordat-ie in de verpakking gaat. Wat een ambacht en wat een vakwerk!

www.solinger.nl 

Hoe mooi is dat? Vismessen met het molentje aan de ene kant en mijn naam aan de andere kant! Wel tis gelukt, ze zijn d’r en hoe! Prachtig afgewerkt met kersenhout, gevaarlijk scherp en bovenal superhandig. In tegenstelling tot veel andere vismessen, staat het snijvlak naar achteren waardoor je veel gemakkelijker fileert. Ronde tip, zodat je niet steeds vast zit in de graten, flexibel, handzaam, kortom het ultieme vismes!

En dan ons antwoord op de Japanse hakmessen, waarmee ze de tonijn fileren. Een klein handzaam type, dat als het ware een natuurlijke verlengde wordt van je handen. Superhandig voor onze kleinere, ronde vissoorten zoals, zeebaars, kabeljauw en poon.
Huppakeej fileren wordt hiermee een waar feest! 

Lees meer

Zilt servies

Sommige mensen sluit je in je hart en blijf je de rest van je leven trouw. Inge is er daar zeker één van. Wat een wereldwijf!

En zoals ze is, maakt ze ook haar borden, kopjes, potjes enzovoorts. Met ons eigen ‘Zilt‘ logo en in de kleuren met het Zeeuwse DNA.

Qua uitstraling vertellen ze precies het verhaal waar we beiden voor staan. Niet schreeuwerig, eigenzinnig, tijdloos, elegant en onderdanig aan de producten die we erop serveren.

www.ingesimonis.nl 

war child

Video's