Activiteiten

Er zijn momenteel geen activiteiten gepland…

Hard en ziel

patrons cuisiniers

Les Patrons Cuisiniers is een culinair samenwerkingsverband en daarnaast een vriendenclub waarbinnen de leden streven naar vakmanschap, culinaire creativiteit en constante kwaliteit. Het lidmaatschap is derhalve geen sinecure. Slechts na zich, naar de mening van Les Patrons Cuisiniers, vakinhoudelijk bewezen te hebben, is het mogelijk tot deze uiterst exclusieve culinaire topclub toe te treden.

Website: http://www.lespatronscuisiniers.nl/

ROOKWORTEL

Koken is mijn allergrootste passie. Door de jaren heen heeft koken voor mij steeds een diepere betekenis gekregen. Het begon met het creëren van een gebalanceerd palet aan smaken in een gerecht en bracht me uiteindelijk terug naar de kern van ons bestaan.

Goed, eerlijk en gezond eten gaat over in balans zijn met onszelf en met de aarde. Onze voedselproductie en consumptie- maatschappij zijn heel erg uit balans.

We nemen teveel en geven te weinig. We produceren vlees en andere dierlijke producten op te grote schaal, we putten de aarde uit, we vervuilen de zeeën, we eten te veel fout en bewerkt voedsel.

We leiden massaal aan zwaarlijvigheid, allergieën, hartziektes, diabetes en andere chronische aandoeningen. Veel mensen blijven alleen op de been met medicijnen of heelkundige ingrepen.

Het kan echt heel anders. Daarvoor is een fundamentele verandering nodig in onze verhouding tot (onze) natuur. Ik wil hier mijn bijdrage aan leveren door eerlijk en gezond

voedsel weer (meer) betekenis te geven. Door mijn kennis en ervaring in te zetten en zoveel mogelijk mensen te laten ervaren hoe lekker en gezond plantaardig eten is!

Ik wil samenwerken met chefs, boeren, voedingsdeskundigen, producenten, retailers… met iedereen die gelooft in
de plantaardige revolutie. Wat zou het fantastisch zijn als wij onze kennis, kunde en passie bundelen en plantaardig voedsel wereldwijd ontwikkelen. Door ons samen in te zetten voor dit grotere doel, kunnen

we een vuist maken en de huidige regels ECHT herschrijven. Doe je mee? De tijd is NU rijp om een nieuw voedselverhaal te verspreiden!

De Rookwortel

Het eerste kindje in dit proces is de ‘rookwortel’ We waren voor een groot veganistisch evenement op zoek naar een mooie ‘vleesvervanger’ met een umami smaak en vlezige structuur. Na vele testen met uien, kolen, knollen ed. kwamen we op

een gegeven moment, uit op winterwortelen. Deze bleken, vanwege hun vezelrijke structuur, de ideale groente om na het garings- en verwerkingsproces toch een mooie vlezige structuur over te houden. En zo was ons eerste kindje geboren, ‘de rookwortel’. Het proces is zeer eenvoudig en kent geen vervuilende elementen, alles wordt opnieuw gebruikt en gerecycled. Alles gebeurt volledig milieubewust en duurzaam. Er worden geen ingrediënten toegevoegd en daardoor blijft het gewoon puur groente zonder enige toevoegingen.

Lees meer

Sea kNives

Wie kent ze niet, de aardappelschilmesjes met het bekende molentje.
Weer zo’n droom, die uitkwam. Want, dacht ik, als ik ooit m’n eigen vismessen zou mogen ontwerpen, is er eigenlijk maar één firma waarmee ik dat heel graag zou willen doen: die oerdegelijke Duitse firma Robert Herder in Solingen. Alles wordt nog steeds met de hand gemaakt. 150 jaar ervaring; ieder mes ondergaat zo’n 75 handelingen voordat-ie in de verpakking gaat. Wat een ambacht en wat een vakwerk!

www.solinger.nl 

Hoe mooi is dat? Vismessen met het molentje aan de ene kant en mijn naam aan de andere kant! Wel tis gelukt, ze zijn d’r en hoe! Prachtig afgewerkt met kersenhout, gevaarlijk scherp en bovenal superhandig. In tegenstelling tot veel andere vismessen, staat het snijvlak naar achteren waardoor je veel gemakkelijker fileert. Ronde tip, zodat je niet steeds vast zit in de graten, flexibel, handzaam, kortom het ultieme vismes!

En dan ons antwoord op de Japanse hakmessen, waarmee ze de tonijn fileren. Een klein handzaam type, dat als het ware een natuurlijke verlengde wordt van je handen. Superhandig voor onze kleinere, ronde vissoorten zoals, zeebaars, kabeljauw en poon.
Huppakeej fileren wordt hiermee een waar feest! 

Lees meer

Zilt servies

Sommige mensen sluit je in je hart en blijf je de rest van je leven trouw. Inge is er daar zeker één van. Wat een wereldwijf!

En zoals ze is, maakt ze ook haar borden, kopjes, potjes enzovoorts. Met ons eigen ‘Zilt‘ logo en in de kleuren met het Zeeuwse DNA.

Qua uitstraling vertellen ze precies het verhaal waar we beiden voor staan. Niet schreeuwerig, eigenzinnig, tijdloos, elegant en onderdanig aan de producten die we erop serveren.

www.ingesimonis.nl 

Video's