Activities

Er zijn momenteel geen activiteiten…

Hard en ziel

patrons cuisiniers

Les Patrons Cuisiniers is een culinair samenwerkingsverband en daarnaast een vriendenclub waarbinnen de leden streven naar vakmanschap, culinaire creativiteit en constante kwaliteit. Het lidmaatschap is derhalve geen sinecure. Slechts na zich, naar de mening van Les Patrons Cuisiniers, vakinhoudelijk bewezen te hebben, is het mogelijk tot deze uiterst exclusieve culinaire topclub toe te treden.

Website: http://www.lespatronscuisiniers.nl/

ROOKWORTEL

Tekst rookwortel

Sea kNives

Wie kent ze niet, de aardappelschilmesjes met het bekende molentje.
Weer zo’n droom, die uitkwam. Want, dacht ik, als ik ooit m’n eigen vismessen zou mogen ontwerpen, is er eigenlijk maar één firma waarmee ik dat heel graag zou willen doen: die oerdegelijke Duitse firma Robert Herder in Solingen. Alles wordt nog steeds met de hand gemaakt. 150 jaar ervaring; ieder mes ondergaat zo’n 75 handelingen voordat-ie in de verpakking gaat. Wat een ambacht en wat een vakwerk!

www.solinger.nl 

Hoe mooi is dat? Vismessen met het molentje aan de ene kant en mijn naam aan de andere kant! Wel tis gelukt, ze zijn d’r en hoe! Prachtig afgewerkt met kersenhout, gevaarlijk scherp en bovenal superhandig. In tegenstelling tot veel andere vismessen, staat het snijvlak naar achteren waardoor je veel gemakkelijker fileert. Ronde tip, zodat je niet steeds vast zit in de graten, flexibel, handzaam, kortom het ultieme vismes!

En dan ons antwoord op de Japanse hakmessen, waarmee ze de tonijn fileren. Een klein handzaam type, dat als het ware een natuurlijke verlengde wordt van je handen. Superhandig voor onze kleinere, ronde vissoorten zoals, zeebaars, kabeljauw en poon.
Huppakeej fileren wordt hiermee een waar feest! 

Meer over ons

Zilt servies

Sommige mensen sluit je in je hart en blijf je de rest van je leven trouw. Inge is er daar zeker één van. Wat een wereldwijf!

En zoals ze is, maakt ze ook haar borden, kopjes, potjes enzovoorts. Met ons eigen ‘Zilt‘ logo en in de kleuren met het Zeeuwse DNA.

Qua uitstraling vertellen ze precies het verhaal waar we beiden voor staan. Niet schreeuwerig, eigenzinnig, tijdloos, elegant en onderdanig aan de producten die we erop serveren.

www.ingesimonis.nl 

Video's