De Kromme Watergang

De Kromme Watergang bestaat dertig jaar. Wat begon als een droom, of misschien wel een wilde fantasie, groeide uit tot een restaurant, een filosofie die zoveel mensen raakt en inspireert. Creatief, eigenzinnig en nuchter, met beide benen op de grond. Daarom stellen we ook een jubileummenu samen. Zie het als een ode aan de afgelopen dertig jaar of als een voorbode van wat de toekomst in petto heeft. 

In de loop van dertig jaar verzamel je schatten, die je niet loslaat. Zoals De Zilte Hof. Eén hectare zilte grond tegenover het restaurant boordevol geuren, kleuren en smaken waar Edwin en Tom Vinke vaak zelf groenten kweken. Ze gebruiken uitsluitend lokale producten in hun keuken. Zij werken samen met telers, boeren en vissers in de regio Zeeland. Natuur en seizoenen dienen als inspiratie voor hun culinaire gerechten op de menukaart en vormen een unieke, onderscheidende diner-ervaring voor de gast.

Hun zoektocht naar duurzame kwaliteitsproducten voor in de keuken ondernemen zij samen met hun producenten en leveranciers en blijft een oneindige reis.

Door het voorkomen van voedselverspilling en het zetten van een ecologische voetafdruk hopen zij een inspiratie te zijn voor huidige en toekomstige generaties collega’s en gasten. Zij werken hierdoor onderscheidend en maken een duidelijk verschil in het culinaire landschap.

Een periode van dertig jaar telt hoogte- en dieptepunten. We lachen, huilen, proeven en proberen opnieuw. Steeds op zoek naar het beste. Hier én daar. Slijkplaat en de Zeeuws-Vlaamse kust vormen onze thuis. Maar honkvast zijn we niet.

’s Zomers openen wij op Ibiza samen met Nassau Group de deuren.
1742 in Dalt Vila is een unieke ervaring, voor ons en onze gasten. www.1742ibiza.com

We hopen u in ons jubileum jaar te mogen ontvangen.

Liefs,

Edwin, Blanche, Tom en het team van De Kromme Watergang

Mossels & kaviaar
peterselie & ui

Tarbot
aardappel & zeegroentes

Rog
dukkah & aubergine